Jdi na obsah Jdi na menu
 


8. Hasičský dětský den v Kněžmostě 4. 9. 2010

8. 9. 2010

           Rok se sešel s rokem a opět první zářijová sobota v Kněžmostě patřila Obrazekhasičům a především dětem. V Kněžmostě se konal již osmý hasičský dětský den. Největší zásluhu na uspořádání dětského dne mají Tomáš Zima a Zbyšek Orzech, kteří se přípravami letošního dětského dne zabývali již od ledna. Samozřejmě že by se tento dětský den neuskutečnil, kdyby nebylo sponzorů a ostatních členů výjezdové jednotky, jejich manželek a přítelkyň. Jež nám tolerovali čas strávený přípravami tohoto dne, ale také nám nejen během dětského dne byly nápomocny. Dále patří poděkování, JSDH Mnichovo Hradiště, JSDH Horní Bousov, JSDH Podlázky, JSDH Branžež,HZS Mladá Boleslav a HZSp Škoda auto a.s. za přistavení jejich zásahové techniky.

            Jak samotný den probíhal? Pro nás začal sobotu kolem osmé hodiny ranní, Obrazekkdy jsme se sešli na zbrojnici a dali se do posledních příprav, jako uzavření silnice, vyznačení objížďky, vytyčení parkoviště, připravení soutěží pro děti. Na jedenáctou hodinu nám začala najíždět technika, která zde byla po celý den k vidění. Jednalo se o techniku závodní a samozřejmě hasičskou. Přesně ve dvanáct hodin byl celý dětský den zahájen, jako již tradičně tak i letos začal soutěžemi pro děti. Během kterých si děti vyzkoušeli ruské kuželky, projití překážkové dráhy, skákání v pytli, házení míčkem na cíl a střílení ze vzduchovky. Každé dítě, které všechny tyto soutěže prošlo, dostalo dárek a poukaz na občerstvení. Během celého odpoledne byly dětem k dispozici dva skákací hrady . Po soutěžích proběhlo losování o hlavní ceny, kterého byly Obrazekzařazeny všechny děti, které prošly soutěžemi. Hlavní cenou byla hasičská helma.

             Po losování a předání darů začal probíhat předem připravený program, který byl zahájen vystoupením Zumby, kterou předcvičovala Tereza Outratová. Následovalo vystoupení dětských mažoretek. Po mažoretkách na řadu přišla všemi očekávaná zpěvačka Monika Absolonová, která zazpívala pár písniček a pak se všem podepisovala na památku. Po vystoupení Moniky Absolonové proběhlo taneční vystoupení skupiny UR Dancers. Dále přišla na řadu ukázka zásahu výškovou technikou v podání HZS Mladá Boleslav a HZSp Škoda auto a. s. Kde hasiči převáděli záchranu osob uvízlých na plošinách. Po zásahu následovalo vystoupení místního divadelního spolku človíček, který zahrál scénku ze Slunce seno, po vystoupení následovala ukázka psovodů Obrazekz celní zprávy. Dále následoval přelet historických letadel. Po celní z právě přišel čas pro vystoupení Singel ladies. Další byla na programu ukázka naší zásahové jednotky, jež předvedla jež převedla zásah na hořící domeček. Po zásahu ukončili zajímavé odpoledne svým seskokem do prostoru zbrojnice parašutisté.

            Závěrem se sluší opět poděkovat níže zmíněným sponzorům, bez jejichž darů by tento dětský den nebylo možné uspořádat. Členům zásahové jednotky, jejich manželkám a přítelkyním. Všem sborům, které přijeli se svou technikou. Členkám divadélka Človíček nejen za vystoupení, ale především za výpomoc v kiosku. A samozřejmě Zbyškovi a Tomášovi.

 Myslím že se nám opět podařilo pro děti připravit zajímavý den, ze kterého odcházeli Obrazekplné dojmů a zážitků.


Sponzoři dětského dne:

Air Desing, Auto Kelly, Auto Zítka s.r.o. Bazar Méďa, Cidlinský, Farid Comercia s.r.o. Dekoro s.r.o. Dobiáš s.r.o. Dřevoset, Edag CZ s.r.o. Herngroup CZ s.r.o. Hofman Elko, Hörmann CZ, Komet požární technika, Kooperativa pojišťovna a.s. Zbyněk Pokorný kovovýroba, Lipraco s.r.o. MSB, Medicare CCP s.r.o. Metronet s.r.o. Mudr. Martin Procházka, Obec Kněžmost, Pavel Podlipský kovovýroba, PPU Formex, Prům. zboží Kobrle, Řeznictví u Kobrlů, SDH Kněžmost, Still CZ, Středočeský kraj, Pivovar Svijany, ŠKO-ENERGO FIN s.r.o. Škoda auto a.s. Volf a Ječný, Rádio Jizera, ČPP, Stavrbní firma Rejzek, LAV servis s.r.o. Kámofilm

Fotogalerie1, fotogalerie2
 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář