Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čarodějnice 2009

4. 5. 2009

Obrazek            Letos to bylo již po druhé, co jsme pořádali  lampiónový průvod a pálení čarodějnic v Kněžmostě. Přípravy na čarodějnice probíhali téměř čtrnáct dní před 30. dubnem.

            Ve čtvrtek, v den pálení čarodějnic, kolem druhé hodiny vyrazili kluci s Tatrou, aby pokropili prostory kolem hromady připravené na čarodějnice. Před čtvrtou hodinou odpolední jsme se začali scházet na zbrojnici, kde jsme nakládali věci na vozík a postupně je odváželi. Na místě zůstala jedna skupina, která stavěla stan, rozmísťovala stoly a lavice. Když bylo vše připravené, tak jsme se vrátili do hasičárny, kde jsme se převlékli. A jedna skupina z nás se vydala do důní, připravit se na první nápor lidí, až dojde průvod na místo.       

            Ve stejnou dobu se na hasičárně začali scházet členky divadélka Človíček, Obrazekkteré si připravilo povoz, na němž byly dopraveny na náměstí a pak se převlékaly do kostýmů čarodějnic.

            Pomalu jak se blížila sedmá hodina, se začalo kazit počasí, foukal silný vítr a těsně před sedmou hodinou začalo i pršet. Ale v plánu se pokračovalo dál. Za deště jsme se vydali s čarodějnicemi a Liazkou na náměstí, kde čekali děti s rodiči. Většina z nich schovaná pod deštníky, ostatní stáli v podloubí u lékárny a pod zastávkou. I přes nepříznivé počasí na náměstí dorazilo velké množství lidí, což nás všechny mile překvapilo. Po sehrání scénky, čarodějnice nasedly na svůj povoz, vydaly se v čele průvodu k hranici, na konci průvodu jela Liazka. K ohništi celý průvod dorazil před osmou hodinou a po usazení čarodějnice na vrchol hranice, byla hranice podpálena. V tu dobu byl i největší nával lidí v kiosku, kde jsme pro všechny měli připravené občerstvení. Naštěstí nějak po půl deváté přestalo pršet a tak i mnoho lidí zůstalo na místě do pozdních večerních hodin.

Obrazek            My jsme začali kolem půlnoci vše balit a odvážet do hasičárny. Na místě jsme zůstali téměř do jedné hodiny a pak jsme i s technikou odjeli na zbrojnici, kde jsme se převlékli a každý se odebral domů.

           Závěrem bych chtěl poděkovat všem, kteří se na této akci podíleli - především divadélku Človíček, všem zúčastněným členům z výjezdové jednotky, mladým hasičům a Vojtovi Hamouzovi.

          Osobně myslím že i přes nepřízeň počasí se letošní pálené čarodějnic vydařilo.

 

 

Náhledy fotografií ze složky Čarodějnice 2009

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář