Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hasičská noc pod Ještědem 2012

hasičská noc pod Ještědem

 Hasičská noc pod ještědem je soutěž pro drůžstva výjezdových jednotek obcí, kterou pořádají sbory z okolí Zdislavy, Českého Dubu, Osečné a dalších obcí, celkem ji pořádalo 13 sborů.

Na trati jsme si vyzkoušeli nejen orientaci v pro nás neznám terénu ale také jsme si vyzkoušeli praktické a teoretické znalosti,m během některých disciplín jsme si šáhli i na dno sil.


Na start se postavilo celkem 27 družstev, kdy první startovalo v sedm hodin večer a poslední několik minut před půlnocí. Čas návratu do cíle právě toho posledního družstva byl chvíli po šesté hodině ráno.

Na své trase, která dostahovala přes 50 km, plnila všechna družstva spousty soutěžních úkolů, mezi které patřilo řezání dřeva pomocí ruční pily, stavění protipovodňové hráze, rozvinování hadic na přesnost, přesunutí závaží na hammer boxu, vázání uzlů, práce se značkami technických prostředků a jiné. 

My jsme na trať vyrazili ve 21:40 a vrátili se před čtvrtou ranní. Celekový čas soutěží jsme měli málo přes hodinu a obsadili jsme 10 místo. 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Hasičská noc pod Ještědem 2012