Jdi na obsah Jdi na menu
 


Odstranění následků bouře 23. 7. 2009

24. 7. 2009

Obrazek23. července jsme vyjeli do Solce,jednalo se převážně o odstranění spadlých stromů na komunikace. Oběma cisternami jsme přijeli do Solce, kde jsme začali odstraňovat spadlou lípu. Po krátké době jsme se rozdělili na dvě družstva, kde jedno zůstalo na místě a pokračovalo dál s odstraňováním spadlého stromu, a druhé družstvo vyjelo s CAS 32 T-815 do Lítkovic také odklízet spadlé stromy. Z Lítkovic dále pokračovali do s uvolněním cesty do Chlumína.

Druhé družstvo bylo ze Solce odvoláno do Branžeže, kde hrozilObrazeko spadnutí zlomeného stromu na silnici. Strom byl odstraněn pomocí traktoru. Po jeho odklizení se družstvo vydalo čistit silnici směrem na Buda. Z Bud pokračovalo dále přes Násedlnici ke Koprníku,kde se sešla obě družstva. Některé popadané stromy zde již odstranila místní jednotka. My jsme zde odstranili ulámané větve zachycené v korunách stromů.

Pak jsme se opět rozdělili a jeli prohlídnout zbylé části našeho obvodu. Družstvo v tatře jelo prohlédnout silnice v Srbsku, Zakopané a Drhlenách a družstvo v Liazce jelo přes Zásadku, Mužský na Krásnou vyhlídku. Před devátou hodinou jsme byli Obrazekpřivoláni do Bosně, kde vítr odfouknul plechy ze střechy domu. Na střechu domu jsme připevnili plachty ,aby se aspoň trochu zabránilo pronikání vodu na půdu domu. Tento zásah probíhal opět za deště, který stěžoval pohyb po střeše. Prostor střechy jsme z jedné strany osvítili pomocí stožáru z CAS K 25 Liaz.  

Do hasičárny jsme se vrátili kolem desáté hodiny večer, kde jsme doplnili nádrže u centrály a motorové pily.

 

Náhledy fotografií ze složky Odstraňování následků bouře 23. 7. 2009

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář