Jdi na obsah Jdi na menu
 


7. Hasičský dětský den

10. 9. 2009

7. hasičský dětský den

 

 

 

            Jak se již stalo v Kněžmostě tradicí, tak i letošní první zářijová sobota se nesla ve znamení hasičského dětského dne. Největší zásluhu na uspořádání dětského dne mají Tomáš Zima a Zbyšek Orzech, kteří se přípravami letošnObrazekího dětského dne zabývali již od ledna. Samozřejmě že by se tento dětský den neuskutečnil, kdyby nebylo sponzorů a ostatních členů výjezdové jednotky, jejich manželek a přítelkyň. Jež nám tolerovali čas strávený přípravami tohoto dne, ale také nám nejen během dětského dne byly nápomocny. Dále patří poděkování JSDH Paseky, JSDH Mnichovo Hradiště, JSDH Loukovec, JSDH Podlázky, JSDH Branžež, JSDH Kárany, JSDH Mělnické Vtelno a HZSp Škoda auto a.s. za přistavení jejich zásahové techniky.

            Jak samotný den probíhal? Pro nás začaly finální přípravy již v pondělí před dětským dnem a probíhaly skoro každý den v týdnu. V sobotu ráno jsme se sešli kolem osmé hodiny ranní a dali se do posledních příprav, jako uzavření silnice, vyznačení objížďky, vytyčení parkoviště, připravení soutěží pro děti. Na jedenáctou hodinu nám začala najíždět technika, která zde byla po celý den k vidění. Jednalo se o techniku vojenskou, policejní, závodní a samozřejmě hasičskou. Přesně ve dvanáct Obrazekhodin byl celý dětský den zahájen, jako již tradičně tak i letos začal soutěžemi pro děti. Během kterých si děti vyzkoušeli ruské kuželky, stříkání ze džberovky, projití překážkové dráhy, skákání v pytli, házení míčkem na cíl a střílení z airsoftových zbraní, které dětem umožnil airsoft team z Mimoně. Každé dítě, které všechny tyto soutěže prošlo, dostalo dárek a poukaz na občerstvení. Během celého odpoledne byl dětem k dispozici skákací hrad a obří nafukovací skluzavka. Po soutěžích proběhlo losování o hlavní ceny, kterého byly zařazeny všechny děti, které prošly soutěžemi. Hlavní cenou byly dva hasičské vozy. Další vůz byl předán dětskému domovu z Krnska , jejichž dětem jsme zajistili občerstvení na celý den.

             Po losování a předání darů začal probíhat předem připravený program, který byl zahájen vystoupením dětských mažoretek Kopretinek. Následovalo taneční vystoupení skupiny UR Dancers. Dále přišla na řadu první naše ukázka, a to zásah na hořící domeček. Po zásahu následovalo vystoupení kouzelníka. Poté přišel na řadu zásah vojenské jednotky v podání Airsoft teamu z Mimoně. Měl následovat přeletObrazek historických letadel, ale bohužel se neuskutečnil kvůli silnému větru. Tak na řadu přišla ukázka zatčení pachatele v podání policie ČR po níž následovala hraná pohádka v podání divadelního spolku Človíček. Další byla na programu opět ukázka naší zásahové jednotky, jež předvedla vyproštění lidí z havarovaného vozu. Zde bychom chtěli poděkovat za zapůjčení vyprošťovacího zařízení. Během odpoledne ještě vystoupila Míša Nosková s písničkami pro děti. Celým odpolednem všechny zúčastněné provázeli moderátoři  Petr Pik a Lucie Adamcová.

            Závěrem se sluší opět poděkovat níže zmíněným sponzorům, bez jejichž darů by tento dětský den nebylo možné uspořádat. Členům zásahové jednotky, jejich manželkám a přítelkyním. Všem sborům, které přijeli se svou technikou. Členkám divadélka Človíček, které nám krásně namalovaly domeček a za zajištění obsluhy Obrazekkiosku. Mh2netu za připojení hasičárny k internetu a zapůjčení kamery díky, které bylo možné tento dětský den sledovat on-line na internetu. A samozřejmě Zbyškovi a Tomášovi.

 

Sponzoři: SDH Kněžmost, Požární technika KOMET, Středočeský kraj, ŠKO-ENERGO, PPU FORMEX, Dobiáš, Auto partner, AUTOZÍTKA, Dekoro, Dřevoset, Obec Kněžmost, EDAG CZ, Kooperativa pojišťovna, Lipraco, mh2net, Hofmann Elko, Farid Comercia, KOVOVÝROBA Zbyněk Pokorný, Medicare CPP, Odbory Škoda, Škoda Auto, Pivovar Svijany, Řeznictví u Kobrlu, Hörmann CZ, Prům. zboží Kobrle, AUTO KELLY, M.S.B., R a D, Kautex, Cidlinský, Kamofilm, Tyres Kněžmost a STILL  ČR

 

 

 

Ondřej Kočí

SDH Kněžmost

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Hasičský dětský den 2009

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

nedá mi to

(Ondra, 14. 9. 2009 20:55)

ale musím na tenhle anonymní vzkaz reagovat. Předem chci neznámému poděvat za chválu na námi pořádaný den. Pak bych měl jednu otázečku, proč si myslíš, že to neumíme? Pokud už ovšem chceš poukazovat na naše chyby tak se aspoň prosím poděpiš. Děkuji

Hezký den

(zzz, 13. 9. 2009 23:15)

Hezký dětský den, jistě Vám dal spoustu práce a jistě jste udělali mnoha dětem radost.

Ale hoši, chtělo by to trochu soudnosti. Nechápu, jak můžete dělat ukázky vyprošťování, když to vůbec neumíte ... Ten jouda, co stojí mezi rozpínákem a autem se o sebe evidentně ani trochu nebojí. Divím se škodovákům, že Vám to takhle na veřejnosti vůbec půjčí.