Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čarodějnice 2010

4. 5. 2010

Obrazek           Letos tomu již bylo potřetí, co jsme pořádali  lampiónový průvod a pálení čarodějnic v Kněžmostě. Přípravy na čarodějnice probíhali více než týden před 30. dubnem.

            V pátek 30. dubna před čtvrtou hodinou odpolední jsme se začali scházet na zbrojnici, kde jsme nakládali věci potřebné do kiosku a postupně je odváželi na místo pálení. U hromady připravené k podpálení jsme postavili stan připravili grily a stánek. Na místo již dorazila tatra a tak část z nás zůstala na místě aby zvládla první nápor lidí až dorazí průvod než jim přijde zbytek z nás na pomoc.       

                       Pomalu jak se blížila sedmá hodina, a my jsme se vydali na náměstí Obrazeks naší druhou cisternou, kde se pomalu začali scházet rodiče s dětmi vybavenými lampióny.A netrpělivě čekali co se po sedmé hodině bude dít. Přesně úderem sedmé hodiny se z rozhlasu ozval hlas, který svolával všechny čarodějnice z okolí. Ty na sebe nedali dlouho čekat a začali se slétávat ze všech stran na náměstí.

Po sehrání scénky, čarodějnice nasedly na svůj povoz, vydaly se v čele průvodu k hranici, na konci průvodu jela Liazka. K ohništi celý průvod dorazil před osmou hodinou a po usazení čarodějnice na vrchol hranice, byla hranice podpálena. V tu dobu byl i největší nával lidí v kiosku, kde jsme pro všechny měli připravené občerstvení..

Obrazek            Okolo půl jedné jsme na místě začali vše uklízet obešli jsme ohniště sesbírali všechny kelímky, které se z neznámých důvodů ocitly na zemi a ne v koši Na místě jsme zůstali téměř do jedné hodiny a pak jsme i s technikou odjeli na zbrojnici, kde jsme se převlékli a každý se odebral domů.

           Závěrem bych chtěl poděkovat všem, kteří se na této akci podíleli - především divadélku Človíček, všem zúčastněným členům z výjezdové jednotky, Vaškovi Pelantovi.

          Letos nám přálo i počasí a tak se celá akce znovu povedla nezbývá než se společně těšit na příští rok.

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Čarodějnice 2010